Dit betekent dat inwoners die de energietoeslag 2023 hebben ontvangen van de gemeente automatisch een nabetaling van €100 ontvangen. Deze wordt uiterlijk 31 augustus 2024 op hun bankrekening gestort. De inwoner hoeft hiervoor dus niets te doen. 

De hoogte van de totaal uitgekeerde energietoeslag 2023 verandert hierdoor 
De door de gemeente betaalde energietoeslag 2023 wordt in totaal €1.400 in plaats van €1.300 voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. De door de gemeente betaalde energietoeslag 2023 wordt dan €850 in plaats van €750 voor huishoudens met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. 

De wethouder reageert:
Hoewel de inflatie langzaam weer wat afneemt merkt wethouder Moniek van Sandick dat sommige inwoners het nog steeds heel lastig hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. ‘De gestegen kosten, denk bijvoorbeeld aan de duurdere boodschappen en de hogere maandelijkse lasten, voel je in je portemonnee. Het is daarom fijn dat we dit extraatje kunnen geven aan de inwoners met de laagste inkomens’. 

De wethouder roept inwoners op die het niet langer lukt om hun rekeningen te betalen om vooral op tijd hulp te gaan zoeken. ‘Dat kan via onze gemeentelijke schuldhulpverlening of, heel laagdrempelig, met hulp van geschoolde vrijwilligers, ook wel Schuldhulpmaatjes genoemd. Blijft niet te lang wachten, hulp vragen is juist durf tonen!’, aldus de wethouder.  

Verwijzingen schuldhulpverlening
Voor meer informatie over Schuldhulpmaatje Zoeterwoude zie:
SchuldHulpMaatje Zoeterwoude - Samen lukt 't

Voor meer informatie over de gemeentelijke schuldhulpverlening zie: 
Schuldhulpverlening | Gemeente Zoeterwoude - Gemeente Zoeterwoude

Of bezoek het Sociaal Team Zoeterwoude
Het Sociaal Team Zoeterwoude is hét aanspreekpunt voor al uw vragen over werk, familie, opvoeding, gezondheid, inkomen, betaalachterstanden, wonen, hulp bij zelfstandig wonen en vrije tijd. Zie hiervoor: Sociaal team Zoeterwoude - Gemeente Zoeterwoude. Wilt u liever zonder afspraak met één van de medewerker van het Sociaal Team in contact komen? Kom dan naar het inloopspreekuur. Dit is op maandag en donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur.