Van Sportakkoord naar Leefstijlakkoord. Van leefstijlakkoord naar Energiek Zoeterwoude. Vanaf nu zijn we in de lucht met www.energiekzoeterwoude.nl. Voor iedereen die gezonder, fitter en gelukkiger wil leven in onze gemeente. Ontdek, leef en geniet van alle mogelijkheden die Zoeterwoude biedt voor een gezonde leefstijl. 

We gaan ervoor

Gezondheid is niet altijd even gemakkelijk. Sterker nog het is vaak behoorlijk lastig om gezond te leven. We worden continue verleid om ongezonde keuzes te maken. Omdat ze makkelijk, verleidelijk en in overvloed aanwezig zijn. Niet voor niks neemt overgewicht toe, bewegen we minder, eten we niet dagelijks voldoende groente en fruit, zijn we kampioen in stress en hebben we meer te maken met eenzaamheid. Wat als het nu moeilijker wordt om ongezond te leven en makkelijker om gezond te leven? Gezonde opties voorop zetten, meer aanwezig laten zijn en verleidelijker maken. Zodat inwoners niet te veel hoeven na te denken over gezondheid maar gewoon kunnen leven in een omgeving die gezondheid ademt. 

De kracht van Leefstijl

De kans om gezond ouder te worden wordt voor 80% bepaald door onze leefstijl en leefomgeving. Verschillende onderzoeken uit de hele wereld laten duidelijk zien dat een gezonde leefstijl ons kan helpen om vitaal ouder te worden. Maar wat is een gezonde leefstijl dan? Energiek Zoeterwoude laat zien wat een gezonde leefstijl inhoudt! Daarnaast maken we inzichtelijk hoe je een invulling hieraan kan geven in onze mooie gemeenschap. En natuurlijk werken we samen met inwoners en organisaties uit Zoeterwoude om dit nog makkelijker te maken!

Gemeenschap is alles

Vitaal en energiek ouder worden in Zoeterwoude doen we met elkaar. Maar hoe kunnen we daaraan bijdragen? Het kan zo simpel zijn als gedag zeggen tegen elkaar tijdens het wandelen. Zorgen dat de straten er netjes bij liggen. Zorgen dat de omgeving uitnodigt om te bewegen en de natuur te respecteren. Een ding is duidelijk, gezondheid en geluk kunnen we vinden door zorg te dragen voor elkaar en de omgeving. 

Vitaal met Andrea Maier

Prof. dr. dr. Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering. Zij reist de wereld over en bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar behandelingen tegen veroudering. Wij zijn dan ook trots dat Andrea Maier zich als ambassadeur gaat inzetten voor Energiek Zoeterwoude. Samen met Andrea verkennen we het landschap van de wetenschap over gezond ouder worden.

Doe ook mee!?

Voor iedere inwoner de kans vergroten om vitaal oud(er) te worden in Zoeterwoude! Dat doen we samen met inwoners, ondernemers en organisaties die zich hier allemaal voor inzetten. Als we samenwerken kan iedereen energiek en gezond ouder worden in onze gemeenschap! Je kan ons vanaf nu volgen via de website en spoedig ook via social media (Facebook en Instagram). Daar delen we kennis, inspiratie en mooie verhalen. Heb je een goed idee? Ken je een mooi verhaal? Wil je ondersteuning? Laat het ons weten.

 

Contact